Hoppa till huvudinnehåll
Anläggningsbil som backar mot vatten

Om företaget

Fraktkedjan är och kommer att förbli lokalt och regionalt förankrade. Få har så mycket kunskap och erfarenhet som vi av transporter och anläggning i en del av landet där det kommer att byggas som aldrig förr. Men det ställer förstås krav på oss.

Därför uppdaterar vi kontinuerligt utrustning och teknik och har en moderniserad flotta.

Därför har vi en klimatlogistik i världsklass med en av Europas mest klimatsmarta kyl- och frys-lager.

Därför är vi miljö- och kvalitetscertifierade. För att skapa ett hållbart samhälle måste vi värna om miljön för våra medarbetare, kunder, de som bor i regionen och för kommande generationer. Det är viktigt för oss och kommer att bli allt viktigare för våra uppdragsgivare.

Därför arbetar vi kontinuerligt med kompetensutveckling.Därför kan vi emellanåt samarbeta med internationella aktörer som behöver lokal stöttning, som inte har den lokala kännedomen och den lokala kompetensen som gör oss unika.

Fraktkedjan består av ca 44 anställda och ca 80 delägare.

VÅR VÄRDEGRUND. ”DET HÄR ÄR DU OCH VI"

Vi arbetar dagligen med våra värderingar. Vi utgår från fem ord som beskriver vilka vi är och vad vi står för.

Pålitliga

Vi är proffs på det vi gör och vi tar alltid vårt ansvar. Våra kunder och leverantörer känner sig trygga när de samarbetar med oss. Vi litar också på varandra. Vi ställer upp för varandra och gör alltid vårt bästa för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar på jobbet. Vi lovar också schyssta villkor för våra medarbetare, leverantörer och kunder. Och vi håller vad vi lovar.

Närproducerat

Vi kommer från Västsverige, det är här vi bor, här vi har våra bilar, här vi utför våra jobb och här vi har vårt hjärta. Det betyder att vi kan regionen utan och innan. Vi verkar nära våra kunder. Bäst på hemmaplan helt enkelt. Det betyder också att vi kan ha korta beslutsvägar i företaget. På så sätt agerar vi snabbare än våra konkurrenter, på så sätt kan vi vara mer flexibla, på så sätt kan vi uppfattas som smidiga att samarbeta med. Vi värnar också om miljön i regionen på bästa möjliga sätt, på våra arbetsplatser, hos våra kunder, i våra bilar och trafiken.

Tillsammans

Vi arbetar tillsammans, inom Fraktkedjan, med våra kunder och leverantörer, med invånarna och andra människor som påverkas av vårt uppdrag. Samspel är en del av vår framgång. En väldigt viktig del.

Kött och blod

Fraktkedjan är mer än våra lastbilar. De är alltid utbytbara. Människor som tar ansvar, som engagerar sig och vill kundernas och medarbetarnas bästa kan man inte byta ut i första taget. Alla vi på Fraktkedjan är tillsammans vår själ och hjärta. Det betyder också att vi finns på plats för att hitta lösningar. Var och en av oss tar sitt ansvar, var och en vill vårt gemensamma bästa och det har vi fått bevis på, gång på gång, att våra kunder känner. Vi kan ha olika åsikter ibland, men se det som en del i vår gemensamma vilja att bli bättre. Tillsammans. Vi är ju alla av kött och blod.

Utmanande

Initiativförmåga är något som genomsyrar Fraktkedjan. Viljan att få saker och ting gjorda, även sådant som tycks vara omöjligt. Vi tänker före, tänker lite extra och försöker alltid ligga före våra kunder genom att hitta smarta lösningar och mervärden för våra kunder. På så sätt kan vi utveckla samarbeten och affärer. Och bygga långsiktiga relationer, vilket förstås gagnar alla. Vi räds inte heller förändringar, utan ser möjligheter när kartan ritas om. Vi försöker alltid ligga steget före. Vi vill, vi kan, vi ger mer.

VÅR VISION:

Tillsammans är vi med och bygger framtidens Västsverige

VÅR MISSION:

Varje dag samarbetar vi för att bygga en hållbar framtid. Eftersom vi erbjuder helhetslösningar levererar vi ett högre värde till våra kunder, till invånarna, framtida generationer och vår gemensamma miljö.

Bifogade filer

pdf