Hoppa till huvudinnehåll
Annika Persson, i varselkläder och hjälm, vid en kranbil.

"Vill skapa lösningar för både kunder och chaufförer.”

I augusti 2023 tillträdde Annika Persson som ny säljare på Fraktkedjans kranavdelning i Mölnlycke. Första tiden har hon spenderat mycket tid i hytten med våra delägare samt ute hos våra kunder.

Hej Annika, vem är du?
– Jag är en väldigt social person som gillar att vara med där det händer. Jag är omtänksam och drivande och älskar att bygga upp framgångsrika team. Privat går mycket tid åt barnens aktiviteter och gården såklart. Fotboll spelar jag dels själv men tränar även barnens lag.

Du är anställd som säljare på Fraktkedjans kranavdelning, vad gör man då?
– Alla vi som arbetar på kranavdelningen säljer på olika vis. Mitt jobb går ut på att hitta synergier och fatta armkrok med våra kunder, leverantörer och åkare för att tillsammans kunna utveckla hållbara helhetslösningar. 

Du verkar bekväm i våra kranbilar, berätta.
– Jag har själv kört i ganska många år, och tycker fortfarande att det är roligt att få provköra när tillfälle ges. Senaste åren har jag arbetat dels som transportledare och senare även som arbetsledare för ett flertal projekt på Peab. På så sätt har Fraktkedjan varit med mig länge, men tidigare har det varit jag som var kunden.

Vilken nytta tror du att du har av din bakgrund?
– Jag har en bra inblick i hur transportbranschen fungerar, från flera olika håll. Jag vet vad jag själv behövde och ville ha när jag körde kranbil, och när jag anlitade en transportör. Den erfarenheten ger mig rätt förutsättningar för att skapa bra lösningar som fungerar för både kunder och chaufförer. Även om mina år i branschen har gett mig ett brett kontaktnät, så ser jag fram emot att skapa många nya kontakter.

Kommer du att kunna hålla dig på kontoret?
– Absolut inte! Jag kommer att vara ute hos både kunder och åkare så mycket jag bara kan.

Till sist, vad var det för snack om bronsmedalj?
– Ja du, jag råkade knipa en pallplats i svenska World Crane Championship. På den lokala uttagningen i Göteborg vann jag. Det var en kul grej som jag ramlade in på när jag skulle lasta en fredag eftermiddag på en av krossarna i stan.

Annika Persson

Ålder: 38
Gör: Säljare på Fraktkedjans kranavdelning
Bor: På en gård i Kode. Tillsammans med man, tre barn, får, höns, katt och köttdjur.
 

Kontakta mig: 
E-post: annika.persson@fraktkedjan.se
Telefon: 0709-85 75 23

Annika Persson