Hoppa till huvudinnehåll
Eldriven lastbilskran

Fraktkedjan utökar antalet eldrivna kranar

Fraktkedjan fortsätter sitt engagemang för fler hållbara transporter genom att utrusta sin fordonsflotta med fler eldrivna kranar.

Flera av åkerierna under Fraktkedjans paraply har investerat i fossilfria lösningar för kranuppdrag. Senast i raden är Rösbo Åkeri som nyligen uppgraderade tre av sina kranbilar för eldrift. Fraktkedjan kommer inom kort även att sätta in fyra helelektriska kranbilar för en av våra större kunder.

– Eftersom en kranbil till stor del arbetar stillastående bidrar en eldriven kran till att minska de direkta utsläppen av växthusgaser avsevärt, även på de bilar som ännu inte drivs på el. Elkranen bidrar också till tystare arbetsmiljö och minskad bullernivå i tätbebyggda områden, säger Mattias Rahmn, trafikchef, Fraktkedjan.

Eftersom Fraktkedjans kunder verkar inom en mängd olika branscher med skiftande behov, erbjuder vi en mångsidig och välutrustad fordonspark som inkluderar flera typer av elkranar.

Våra elkranar

  • Lastbilsmonterade batteridrivna kranar: En batteridriven kran är idealisk vid projektstart där infrastruktur och byggel ännu saknas. Dessa kranar är självförsörjande med sitt batteri och möjliggör tyst och effektivt arbete utan krav på yttre strömkällor.
     
  • Lastbilsmonterade elkranar:  Ett fossilfritt val som säkerställer kontinuerlig drift genom direktanslutning till arbetsplatsens elnät. När kranbilen är stationerad på en plats under längre perioder bibehålls samma höga prestandanivå som hos traditionella kranar, drivna av förbränningsmotorer, men med den betydande fördelen att det inte finns något behov av att avbryta arbetet och för att tanka bilen.
     
  • Larvburna elkranar (Jekko): Dessa lätta och kompakta kranar är utmärkta för arbeten på svåråtkomliga platser, som i trånga passager, på innergårdar eller i tunnlar. Det larvbandsdrivna underredet gör dem idealiska för känsliga underlag med låg bärkraft.

Hör av dig så hjälper vi dig att hitta rätt kran för dina behov.