Stenbacka åkeri en stabil partner inom Fraktkedjan

Regnet droppar på rutan utanför när jag, Camilla Bergman väntar på att träffa en av Fraktkedjans åkare Tomas Johansson, Stenbacka åkeri. Jag möts av Tomas och hans högra hand Kristoffer med glada miner för en lunchsittning.  Tomas har drivit åkeri i många år och arbetet som förare sedan 1977.  Tomas visar lite bilder på sin första bild och det senaste tillskottet i fordonsparken.

- Det var andra tider då skrattar, Tomas. Jag började arbeta på flygfältet med att köra maskin och dumper, det var där jag kom i kontakt med Fraktkedjan, fortsätter Tomas.

Genom att lära känna dåvarande befintliga åkare på Fraktkedjan började Stenbacka åkeri som delägare i Fraktkedjan år 1997.  Vid denna tiden var Kristoffer bara en pojk som älskade lastbilar och har genom åren blivit en viktig del i åkeriet tillsammans med Tomas och hans två söner. Åkeriet är idag ett familjeföretag där Tomas,  Joel och Jonas arbetar tillsammans med Kristoffer och anställda förare. Åkeriet har nu utökats i dagarna med en ny förare Jasmin. Åkeriets samlingsplats har blivit hemma på gården hos Tomas där de även har en verkstad där de arbetar med sina bilar.

- Det är en viktig faktor att ha en egen verkstad för att hålla nere kostnaderna, säger Tomas. Ett genuint bilintresse krävs ju också så klart!

Ett intresse av lastbilar är någonting som de unga killarna inom åkeriet har mycket av, och i mån av tid åker de gärna och visar upp sina bilar på olika event. Att killarna har ett intresse är viktigt, enligt Tomas och det gör dem engagerade och delaktiga i åkeriet. Vilket skapar sammanhållning och lojalitet mellan varandra. Inom Stenbacka åkeri är det av stor vikt att alla är nöjda och glada och delaktiga, det blir svårt att driva ett åkeri annars menar Tomas.

Inom åkeriet finns en vilja att utvecklas och arbeta framåt med det som för dem är livet och lastbilar. Fraktkedjan är tacksamma att ha åkare som Stenbacka åkeri. Delägarna inom Fraktkedjan är kugghjulet i verksamheten och viktiga representanter av våra kärnvärden, så som kärnavärdet TILLSAMMANS.

 

Dataskyddspolicy