Hoppa till huvudinnehåll
Mattias Johansson och Joakim Simme

Ny vd och ekonomichef på Fraktkedjan

Lastbilscentralen Fraktkedjan har utsett sin ekonomichef Joakim Simme till ny vd från och med 1 juli 2023. Rollen som ekonomichef kommer att tas över av Mattias Johansson som närmast kommer från OG Clean fuels.

Efter att ha arbetat som ekonomichef på Fraktkedjan i hela 17 år, och senare även som vice vd, tar Joakim Simme över rollen som vd efter Peter Agervi. Peter kommer fortsättningsvis att ha en rådgivande position i bolaget.

– För att bygga den lastbilscentral vi är i dag, har vi i ledningen alltid arbetat som ett team. Jag har varit med på vår tillväxtresa och ser nu fram emot att i rollen som vd se till att vi behåller kontinuiteten i företagets strategiska arbete, säger Joakim Simme.

Fraktkedjan arbetar just nu målmedvetet med att fortsätta driva på branschens hållbarhetsfrågor, att utöka andelen bilar med fossilfria drivmedel och skapa bra förutsättningar för sina delägare och kunder.

Mattias Johansson och  Joakim Simme, Fraktkedjan

Mattias Johansson (till vänster) och Joakim Simme (till höger).

NY EKONOMICHEF

I samband med att Joakim Simme sätter sig i Fraktkedjans förarsäte kliver Mattias Johansson in i rollen som ekonomichef. Mattias har en gedigen erfarenhet inom ekonomi och kommer närmast från en roll som director of operations på OG Clean Fuels Sweden. Innan dess arbetade han i cirka tio år som ekonomichef för FordonsGas Sverige. 

–  Mitt tidigare arbete och engagemang med att finna bättre transportlösningar för vår miljö och vårt klimat kommer att komma till nytta här. Fraktkedjan har redan tagit stafettpinnen och jag ser fram mot att vara ett bollplank i vår och våra kunders strävan efter hållbara distributionslösningar, säger Mattias Johansson.