Från transportledare till egen åkare, vår egen Fredrik Klingvall

Nu är det tid för att presentera ännu en av våra åkare. Den här gången har vi fått träffa Fredrik Klingvall, Sävvikens Åkeri. Jag, Camilla Bergman fick förmånen att följa med Fredrik en heldag och se hur hans dagar som åkare ser ut och även komma honom in på livet lite. Efter 8 timmar tillsammans hann vi med att prata igenom allt från himmel och jord. 


Fredriks kontakt med Fraktkedjan började på kontoret som transportledare för distribution- och kranbilstransporter efter att arbetat på annat håll innan. Att arbeta som transportledare ansåg han var väldigt kul och arbetade som det i fem år tills han en dag bestämde sig för att starta eget och bli delägare inom Fraktkedjan. Eftersom han tog lastbilskörkort i 20 års åldern och kört med morfar som hade åkeri, var detta inget främmande steg att ta. Det startade med en distributionsbil men idag kör han en kranbil.

Fredrik berättar, att starta eget var väldigt tillfredställande, jag gillar att lägga upp mina dagar själv och styra över mitt arbete själv.

Stundade dag när vi är ute och åker tillsammans upplever jag friheten som Fredrik pratar om. Vi utför flera olika typer av transporter och arbetet är varierande, att det är en solig dag gör jobbet bara bättre, enligt Fredrik och jag instämmer helt! Kranbilsyrket är väldigt säsongsbetonat, vintern är lugn och när våren kommer är det som någon trycker på en knapp och det blir mycket att göra. En åkare räknar därmed med övertidsarbete under högsäsongen, förklara Fredrik. På frågan om vilken transporttyp han föredrar, berättar Fredrik att han sedan han köpte sin nuvarande och första kranbil, insett att kranbilskörningar är den roligaste och mest varierande transporttypen han utfört och vill fortsätta köra kranbil.

När Fredrik inte arbetar passar han på att umgås med familjen och barnbarn, Stort tack till Fredrik som tog sig tid att dela sin vardag med oss!

Dataskyddspolicy