Åkarreportage Andréas Holm Transport & Entreprenad AB

Vi vill nu presentera den senaste delägaren som kommit in i Fraktkejdan AB. Han heter Andréas Holm och har företaget Andréas Holm Transport & Entreprenad AB. Andréas resa började i en helt annan riktning när han, som tonåring, hade siktet inställt på att bli polis och började läsa samhällsprogrammet på gymnasiet. Men efter ett år på gymnasiet kände han att det inte riktigt var hans grej. Nyfiken som han är fick han upp ögonen för bärgningskåren och började köra där. Här stannade han ett tag och har även fallit tillbaka dit mellan andra typer av jobb.

Det slår mig när jag pratar med Andréas att han har enormt mycket energi och driv. Han är inte rädd för att prova på nya saker och har genom åren varvat bärgningskåren med både snickarjobb och kört distribution till att frakta nya bilar för Motortransport.

Sen kom dagen, då Andréas och hans vän Rikard satt och spånade på framtiden och tankarna började födas på att starta eget tillsammans. Detta landade då i att Rikard startade Trädexperterna och anställde Andréas som transportansvarig kranbilschaufför. Där har de jobbat sida vid sida i 7 år. Tillslut kom de till en punkt i livet när det blev aktuellt för Rikard att sälja bilen och då föll det sig naturligt för Andréas som tog chansen att starta upp sitt eget företag och köpa loss bilen.
När man har Andréas i luren är han i stort sett alltid glad. Jag frågar honom hur han håller humöret uppe även i lågsäsong när det ibland kan kännas tungt.


Det är bara att kämpa vidare så att man får upp ett fungerande koncept, jag vet vad jag kan och vad jag gör.


Han har märkt att han trivs med att vara egen då han har hög arbetsmoral och uppskattar möjligheten att själv få styra sitt arbetsliv. Andreas upplever att han växer som person genom att vara egen. De största fördelarna med att vara med i Fraktkedjan, enligt honom, är att han skapar så många nya och roliga kontakter med människor, inte minst våra avtalskunder som han kör återkommande för. Han kan lägga mer fokus på att köra och göra jobbet han kan på sina fem fingrar och behöver inte lägga lika mycket tid på att jaga nya uppdrag.

Andréas trivs bäst när han har mycket att göra på både på jobbet och på fritiden. Han håller på att renovera sitt hus i Fjärås tillsammans med sambon Johanna och deras rottweiler. När jag frågar honom vad hans mål i livet är så funderar han en stund. Sedan landar han i att det största målet är att lyckas i livet. För honom innebär det att få rull på företaget och få möjlighet att ta dagen som den kommer och göra det han vill utan stress, i en harmonisk vardag tillsammans med familjen.

Den lilla tiden som finns kvar när han inte arbetar eller snickrar åker han gärna snowboard eller är på havet. Under tiden vi pratar närmar sig klockan lunch och samtalet tar en vändning in på maträtter. Det är lätt att prata om allt mellan himmel och jord och jag förstår att han även trivs i köket. Enligt honom är recept endast till för inspiration och han freestylar gärna vilket brukar resultera i nya maträtter hela tiden.

När jag ställer den sista frågan om vad som är det absolut bästa ögonblicket som lastbilschaufför tvekar han inte en sekund.

 

Det är när jag lyckas åstadkomma någonting för en kund och han är utomordentligt nöjd!

 

Han gillar kluriga uppdrag där det kan verka omöjligt men han ändå lyckas lösa det. Den enda tanke som slog mig när intervjun var slut är att med den inställningen så lär det inte ta speciellt lång tid innan han når sitt mål.

Dataskyddspolicy