Andreas Holm, Fraktkedjan

5 skäl till att jobba tillsammans

Anderas Holm blev egen åkare och medlem i Fraktkedjan för drygt 2 år sedan. Ett beslut han aldrig ångrat. Här är hans fem bästa skäl till att jobba tillsammans med andra.

 

1. Fler uppdrag 

”Tack vare Fraktkedjans storlek och erfarenhet slipper vi som enskilda åkare jaga uppdrag.  Det finns en transportledning som jobbar för oss, håller kontakten med kunden och raggar nya jobb. Jag får en variation i uppdragen och slipper lägga tid på att leta upp dem själv.” 

2. Mindre administration 

”Jag får hjälp och stöd med det administrativa och slipper tänka på fakturering, avtal och annan pappersexercis. Det är skönt att kunna lägga allt sånt åt sidan och bara fokusera på kunden och leveransen.”

3. Goda kollegor 

”I och med att det är vi åkare som äger Fraktkedjan så hjälps vi åt att göra det bästa av varje situation – vi samarbetar. Att ha kollegor är en av de roligaste bitarna. Man kan ses utanför hytten och tjöta lite ute på arbetsplatserna, höras över telefon och ses på en AW eller ett möte.”

4. Bättre avtal och förmåner 

”Fraktkedjan ser till så att allt blir så bra som möjligt för oss åkare. Vi har tillgång till juridisk konsultation och bra försäkringar. När jag anslöt mig fick jag både en bättre premie på bilen och företagsförsäkringen än jag hade fått på egen hand. Vi har också fördelaktiga lösningar för färdskrivare som gör att allt sparas på en server och jag slipper hålla på med hårddiskar eller teckna egna avtal. Dessutom gör Fraktkedjans storlek att de kan förhandla fram bättre priser hos de olika bränslebolagen.”

5. Fokus på det roligase 

”Med det här upplägget är jag fortfarande min egen men har en serviceorganisation i ryggen som hjälper mig med det administrativa och marknadsföringen. Jag har eget ansvar, friheten och valmöjligheterna. Det är skönt att vara med i en stor värdefull organisation som lägger tid och energi för att jobba för oss – med oss. På det här sättet får jag fokusera på att vara ute och hjälpa kunderna, ha roligt och köra lastbil.

Dataskyddspolicy