Säkerhetskrok lyftkran

5 fördelar med eldrivna kranar

Att använda el istället för konventionell dieseldrift innebär stora fördelar för såväl miljön, den enskilde kranföraren och omgivningen. Här är fem skäl till att satsa på eldrivna kranfordon.

1. Miljövänliga lyft
Det kanske självklaraste och starkaste argumentet för att använda eldrivna kranfordon är den minskade miljöpåverkan. Förutom att du inte får några miljöfarliga avgaser så är den energiåtgång som krävs för en eldriven kran betydligt lägre än för en konventionell kran.
 
2. Bättre arbetsmiljö
Den som jobbar i en kranbil eller på en byggarbetsplats kommer att märka stor skillnad i sin arbetsmiljö. Den låga ljudnivån, de kraftigt minskade vibrationerna och avsaknaden av dieselsot och partiklar i luften gör arbetsdagen mycket behagligare. 
 
3. Fler möjliga arbetsområden
Eldrivna kranar är idealiska för arbeten i känsliga miljöer som sjukhus, bostadsområden och stadskärnor. Eftersom bilen inte behöver stå med motorn på tomgång under lyften kan arbetet utföras utan att omgivningen störs av höga ljud eller onödiga avgaser. En eldriven kran kan också användas för arbeten inomhus. 
 
4. Hjälpsam teknik
Eldrivna fordon är förhållandevis nya på marknaden, vilket ofta betyder att de kommer med den nyaste tekniken. Ett sådant exempel är de 360 graders kameror som underlättar arbetet väldigt mycket för föraren.
 
5. Lägre dieselförbrukning
Även om du inte har en helt eldriven kranlastbil så minskar du dieselförbrukningen avsevärt bara genom att ha en eldriven kran. Att kunna stänga av dieselmotorn medan kranen används minskar både dieselförbrukningen och kostnaderna i samband med det. Något som känns extra bra om man tänker på att kranen i många fall kanske bara är aktiv hälften av den tid en konventionell bil står på tomgång.
 
 

Dataskyddspolicy